Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. liepos 14 d., trečiadienis

MANO pirmos daržovės

Noriu pasigirti. Jau savaitė kaip ragaujam savo išaugintas daržoves: keli raudoni pomidorai, didelis agurkas, ir šiandien sriubą iš savo kopūsto išviriau. Jau nekalbant apie savo prieskoninius augaliukus. Visada buvau prie daržo, bet kaip pagalbininkė, o čia pačios sodintų iš sėklų daržovių ragauju. Džiaugiausi kaip mažas vaikas :)

O po to teko susidurti su ekologiskumo trūkumu... Kadangi daržus savo nei tręšiau, nei purškiau, tai jame puiki aplinka visokio plauko gyvunėliams. Tai ir išvirtoj sriuboj teko susidurti mažiukais kirmeliukais, nors atrodo kopūsto lapus normaliai išploviau. Apžiūrėjus kopūsto galva tikrai joje radau kirmelių narvelius.

Aš čia kodėl visą tai rašau. O todėl, kad perkant "ekologiška" produkciją iš turgelių ar parduotuvės, vargu ar sutiksit tokiu daržovių gyventojų, o tai reiškia, kad kažkuo visgi buvo apipurkšti augalai. Iš kitos pusės, išleidę nemažai pinigų ar labai apsidžiaugtume, kad tas ekologiškas kopūstas patinka ne tik jums, bet ir kirmelėms?... :)

1 komentaras:

  1. Oj, kaip suprantu. Mes iš sėklų nieko neauginom kolkas, nors apie tai labai svajoju... O vat uogų turim. Tai kad kas žinotų, kokios jos skanios :)

    AtsakytiPanaikinti