Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Naminė duona - skanioji sveikuolių duonelė :)

Toliau plečiasi mano naminio maisto racionas :) Šį kartą įdėsiu receptuką labai skanios duonos. Jau kepiau 3 kartus. Greitai ir paprastai pasigamina, o valgoma  ir vietoj duonos, ir vietoj pyrago :)

Receptas aišku ne mano, iš kažkokios knygutės, draugai pasidalino. Vieną kartą bandžiau kepti su razinom (žr. nuotrauką), tai lyg ir be jų man skaniau. Reikės kada pabandyt su rūginiais miltais.

Sudėtis:

2/3 stiklinės kviečių sėlenų;

2/3 stiklinės avižinių dribsnių;

2/3 stiklinės linų sėmenų;

2/3 stiklinės saulėgrąžų sėklų (lukštentų);

2/3 stiklinės moliūgų sėklų (lukštentų);

100 g. cukraus;

2-3 arb. Šaukšteliai druskos (ištirpinti vandenyje);

1 litras virinto vandens;

1 kg. rupių miltų (405 D karališki arba Ekstra);

2 šaukštai aliejaus, truputis sezamo sėklų (kepimo skarda ištepti ir pabarstyti)

RAUGAS


Paruošimas:

Visus ingredientus sumaišome. Supilame vandenį su druska ir maišome apie 5 min. gauname lipnia tirštą tešlą (nuimame 3 šaukštus rūgimui, sekančiam kepimui, laikome šaltai)

 Ištepamam skardos dugną ir kraštus aliejumi, pabarstome sezamo sėklomis. Sukretam tešlą ir tolygiai paskirstom, viršų pabarstom sezamo sėklom. Paliekam šiltai kilti apie 12 val.

 Kepimas:

Dėti į orkaitę, nustatyti 200 laipsnių temperatūrą ir kepti apie 1 val 15 min.

 SKANAUS :)

 Pastaba: raugą kepimui šaldytuve laikyti ne daugiau kaip 1 mėnesį. Galima kepti iš rūginių miltų.

3 komentarai:

  1. Tikrai labai skani duonele, teko paragauti :-)))
    Laukiam nauju atradimu :-)

    Vilma

    AtsakytiPanaikinti
  2. Raugą labai patogu surinkti isvalant inda kuriame buvo minkoma tesla.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jeigu kepti be sėlenų?

    AtsakytiPanaikinti