Receptas aišku ne mano, iš kažkokios knygutės, draugai pasidalino. Vieną kartą bandžiau kepti su razinom (žr. nuotrauką), tai lyg ir be jų man skaniau. Reikės kada pabandyt su rūginiais miltais.
Sudėtis:
2/3 stiklinės kviečių sėlenų;
2/3 stiklinės avižinių dribsnių;
2/3 stiklinės linų sėmenų;
2/3 stiklinės saulėgrąžų sėklų (lukštentų);
2/3 stiklinės moliūgų sėklų (lukštentų);
2-3 arb. Šaukšteliai druskos (ištirpinti vandenyje);
2 šaukštai aliejaus, truputis sezamo sėklų (kepimo skarda ištepti ir pabarstyti)
RAUGAS
Visus ingredientus sumaišome. Supilame vandenį su druska ir maišome apie 5 min. gauname lipnia tirštą tešlą (nuimame 3 šaukštus rūgimui, sekančiam kepimui, laikome šaltai)
Dėti į orkaitę, nustatyti 200 laipsnių temperatūrą ir kepti apie 1 val 15 min.
Tikrai labai skani duonele, teko paragauti :-)))
AtsakytiPanaikintiLaukiam nauju atradimu :-)
Vilma
Raugą labai patogu surinkti isvalant inda kuriame buvo minkoma tesla.
AtsakytiPanaikintiO jeigu kepti be sėlenų?
AtsakytiPanaikinti