Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. rugpjūčio 29 d., sekmadienis

Natūralus rankų darbo muilas - pirmas bandymas

Skubu pasigirti  - pusė vasaros ruošiausi ir pagaliau vakar pasidariau beveik 2 kg muilo šaltuoju būdu! :) Kaip ir tikėjausi, labai patiko, tik po to daug indų plovimo :)
Visų muiliukų pagrindinė sudėtis ta pati, tik po to padalinau į kelias dalis ir skirtingus priedus įdėjau:
rudas - su kava, medumi ir cinamonu,
oranžinis - su ciberžole, medetkų žiedlapiais ir čiobrelių bei melisos eteriniais alejais,
gelsvas - pagrindinę masę sumaišiau su oranžinės masės likučiu ir įdėjau rožės žiedlapių bei sandalio ir jazminų eterinių aliejų,
4 gabaliukai beveik baltos spalvos - muilas be jokių priedų.
Muilo receptą sukūriau pati iš to ką turėjau, remiantis viena gera muilo skaičiuokle. Pirmam kartui, tai bijojau sugadint brangius produktus... :) Todėl naudojau kiaulės taukus, o taip pat kokoso aliejų (rafinuotą), alyvuogių aliejų (nerafinuotą), saulėgražų aliejų (nerafinuotą), bičių vašką, po truputį ricinos aliejaus ir migdolų aliejaus rafinuoto įmaišiau, ir dar pariebinimui makadamijų ir kviečių gemalų aliejaus įdėjau.
Tekstūra ir spalva gavosi maloni, pūtuoja. Melisų kvapo nereikėjo dėt :) Po 6 savaičių galėsiu įvertinti kitas muilo savybes. Pėdsako sulaukiau greitai, ir sustingo mažiau negu per 24 val. Gėlio stadija manau praėjo, nes įdėjau dežutes į didelę plastikinę dėžę, kuria šiltai uždengiau, tai iki vėlaus vakaro iš ten sklido šilumą.
Reikia greičiau užsakinėt aliejų, kol ūpas nepraėjo :)

6 komentarai:

  1. Didziausi sveikinimai :) Saunuole, kad nepatingejai ir pati isbandei :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. šaunuolė... aš vis niekaip neprisiruošiu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirmos partijos muiliukai jau subrendo, išbandėm, tai galim pasidalinti įspūdžiais :) Muiluojasi, putoja puikiai, pojūtis švelnus, rankoms vienas malonumas. Tas su kava tai dar neblogai ir šveičia - padams pats tas, o kūnui tai gal net ir per aštru (bet gal kas nors mėgsta aštrius pojūčius :). Dėl kvapų - tai visai jie ten geri, nepasakyčiau, kad nereikėjo dėti. Ir kavos muiliuke subtiliai jaučiasi kavos bei medaus "skonis" :) Žodžiu, visai smagūs muiliukai gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man irgi labai patiko sie muilai. Labiausiai - ciobreliu kvapo su melisom ir ciberzole, nerealus kvapu derinys! Ir forma labai patogi muilavimui, ir putojimas. Tiesiog norisi daznai eiti plauti rankas :)
    Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. norėčiau pasidaryti tik nelabai supratau recepto, visur parašyta kad reikia virti su pienu ar vandeniu muilą. o čia tik vien riebalai ir priedai, ar nereikia kokio šarmo idėti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakare idesiu truputi info apie ranku darbo muila. Vanduo reikalingas istirpinti sarma. Po to alieju sumasai su sarmo tirpalu, sarmas sureaguoja ir gaunasi muilas :)Ir nieko as neverdu, nes gaminu saltuoju budu;)

    AtsakytiPanaikinti