Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

Rankų darbo muilas Nr. 5 ir 6


Muilas, muilas, muilas... Mokinuosi toliau :)

Muilas Nr. 5 skirtas indų plovimui ir skalbimui. Pagamintas vien iš kokosų aliejaus su druska, soda ir citrinos rūgštim. Baltas baltas kaip sniegas ir kietas kaip akmuo.


Muilas Nr. 6 pagamintas iš ekologiško nerafinuoto šalto spaudimo kokosų ir sviestmedžio aliejaus, iš nerafinuoto alyvuogių ir saulėgražų aliejaus. 

Pariebinimui į vieną dėjau ekologiško moliūgų sėklų aliejaus, taip pat jį nuspalvinau žaliuoju moliu. Žaliasis molis- natūralus jauninantis produktas, kuris apsaugo, regeneruoja, stiprina ir suteikia jaunatviškumo. Oda, panaudojus žaliąjį molį, tampa minkšta ir glotni.


Dalį šios spalvos muilo pakvepinau mėtų EA , kuris padeda sergant persišaldymo ligomis: sinusitu, bronchitu, viršutinių kvėpavimo takų uždegimu, astma. Aromaterapijoje eterinis mėtų aliejus vartojamas esant nusilpusiam organizmui, sumažina nuovargį, prislopintumą. Jis pašalina galvos skausmą, raumenų spazmas, sustiprina kraujagyslių sieneles. Dermatologijoje eterinis mėtų aliejus vartojamas suerzintos, inkštiruotos odos priežiūrai, gydant dermatitą, egzemas, dilgėlinę.

Į kitą dalį pariebinimui dėjau kviečių gemalų aliejaus ir truputį palmių aliejaus (dėl ryškiai geltonos spalvos). Kvapas: apelsinų EA, Kol kas kvepia apelsinais, tikiuosi neišgaruos :) Pati ryškiausia ir nepamainoma apelsino savybė kosmetikoje – celiulito šalinimas. Naudojamas suskeldėjusiai, sausai, celiulito pažeistai odai gydyti. 

Svarbu: Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti ar aliejus nesukelia alerginės reakcijos jo įkvėpus ar užtepus ant odos. Tam atlikite testą ( 1 lašiuką eterinio aliejaus arba jo mišinio sumaišykite su 0,5 ar 1 arbat.šaukšteliu bet kokio augalinio aliejaus ir nedidelį šio mišinio kiekį įtrinkite į alkūnės ar riešo vidinę pusę. Jei po 15-40 min. aliejumi pateptoje vietoje nepastebėsite jokių pokyčių, aliejų galima drąsiai naudoti).

Kontraindikacijos: Individualus citrusinių kvapo netoleravimas. Sergantiems epilepsija, nėščiosioms patartina elgtis atsargiai. Eteriniu aliejumi patepus jautrią odą, veikiant saulės spinduliams gali kilti alerginė reakcija.

Apie kitas sudedamasias dalis (sviestmedį, kokosą ir alyvuogių aliejų) jau ankščiau buvau įdėjusi info į savo dienoraštį ;)

Jei kas norit Kalėdom padovant artimiesiems rankų darbo muilo (gali būti šventiniame rankų darbo įpakavime), rezervuokit, kaip tik ant Kalėdų jau bus subrendę šie muiliukai, bet bus dar ir daugiau ;)


2 komentarai:

  1. Noriu labai padėkoti už muiliuką su mėtų EA. Superinis ir rankos vel švelnios pasidarė. Dėkui, Liuda

    AtsakytiPanaikinti