Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. spalio 5 d., antradienis

Naminis muilas Nr. 4: su daug sviestmedžio ir palmių aliejaus


Savaitgalį vėl eksperimentavau su muilais. Kadangi šį kartą turėjau daug nerafinuoto sviestmedžio ir palmių aliejaus, tai jie ir buvo pagrindiniai komponentai. Ir aišku, kokoso ir alyvuogių aliejus. Dar įdėjau sualėgrąžų ir sezamų aliejaus. Taip pat nepamiršti buvo mano mėgstami komponentai - bičių vaškas, ir į pėdsaką - medus. Pariebinimui: kviečių gemalų ir makadamijų aliejaus.

Po kelių eksperimentų su kvapais, nusprendžiau, kad eterinių aliejų nedėsiu, o naudosiu žoleles, kurias sumaišau su šaltu vandeniu ir jame tirpdinu šarmą. Šį kartą ėmiau juozažoles ir čiobrelius. Įdėjus visą šarmą tempertūra pakilo iki 110 laipsnių! 

Kas liečia eterinius aliejus, tai jų atsisakiau dėl to, kad jie nepaprastai pakelia muilo savikainą, jei naudoji gerą (1 kg muilo reikia 15-30 ml EA...), o rezultate po 6-8 savaičių muilo brendimo, to kvapo nedaug ir lieką, ypač citrininių. Galvoju, jei kada norėsiu kokio kvapo, tai ištirpinsiu muilo gabaliuką, įlašinsiu sau kelis lašus. Muilas sustings ir iš karto gali naudotis jau su kvapais :)

Kadangi nuo palmių aliejaus muilas ir taip buvo ryškiai oranžinis, tai nuspalvinau ruda spalva tik dalį muilo: įdėjau į muilą po pėdsako nuostabiai kvepiančios kavos su makadamijų kvapu. 


Sudėjau į dežutes ir išvažiavau. Todėl kitaip negu paprastai, šį kartą muilą pjaustysiu tik po savaitės. Tikiuosi rezultatų nenusivilsiu :)

1 komentaras: