Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. gruodžio 20 d., pirmadienis

Vakarinis slidinejimas Šelmente (Lenkija)




Šis savaitgalis buvo man mini atostogos, tik savo malonumui:) Iš pradžių pirtelė, kubilas, šokiai, o sekmadienį vakare sugalvojau pavažiuot iki Šelmento.


Pasirodo, visai vykusi buvo idėja, nors važiuojant tenai taip neatrodė: pustė, apsiniaukę, šalta, tamsu. Kelias blogas. Nuo sienos su Lenkija (Kalvarija)20 Km. Šelmente buvom Lietuvos laiku 17 val (Lenkijos - 16 val.) Savaitgaliais dirba iki 21 val.

Žmonių nedaug, pagrinde lietuviai, eilėse stovėt nereikia. Trasos irgi neblogos, šiek tiek nudrožtos (nėr ko ir tikėtis vakare), bet apledėjusios nebuvo. Jau pernai man ten patiko. Po kelių nusileidimų kojos atsigavo ir prasidėjo malonus slidinėjimas. 

Ši vieta turi vienintelį minusą: savaitgaliais gaunasi pakankamai brangu - 2,5 Zl už vieną nusileidimą. Su visais persirengimais, vaikščiojimais, bilietų pirkimais išbuvau 2 val. Per šį laiką neskubant nusileidau 15 kartų (~35 Lt, neskaitant kuro...). Tuo tarpu paprastą dieną - 1,5 Zl vienas nusileidimas.


O čia keletas nuotraukų iš kaimo turizmo sodybos (paprasta, bet jauki, su pirtele, lediniu baseinėliu, kubilu, nusileidimo takeliu į tvenkinį :)


4 komentarai:

  1. Slidziu neturiu:P Ir ne karto neslidinejus. Gal kada nors issikrapstysiu iki Ignalinos. bet cia tik pasvajoju kol kas :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kelionė atrodo nereali. O po slidinėjimo, karštas kubilas yra turbūt tobuliausias dalykas žemėje. Šiaip norėjau sužinoti ar kubilai kaina didelė yra lenkijoje? Lietuvoje tai sąlyginai maža, bet ar Lenkijoje ta pati situacija? :)

    AtsakytiPanaikinti