Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. rugpjūčio 1 d., sekmadienis

Ventspils - Ryga 2010

Kaip ir kiekvienais metais, labai norėjosi prie jūros. Buvom nusprendę, kad važiuosim į Jurmalą į "Nemo" kempingą (www.nemo.lv). Aišku, pasiskaičiau internete atsiliepimų apie jį, pažiūrėjau jų puslapį, parašiau jiems ir... apsigalvojau. Šiemet jie persikėlė į naują vietą, aną vietą kaip supratau rekonstruoja. Naujoje vietoje net nėra virtuvės. Be to apie pačią Jūrmalą neradau teigiamų atsiliepimų (prieš kokius 6-8 metus buvau Jūrmaloj, ir ji man nepaliko didelio įspūdžio). Taigi be ilgų dvejonių buvo nuspręsta važiuoti į miestą, kurį aš pernai įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio - Ventspilį :)  

Vaikų ir jaunimo miestą. Gėlių, fontanų ir parkų miestą. Мėlynos vėliavos pliažą. Tėvų ramybės uostą :)




Kaip ir pernai gyvenome palapinėje 3* kempinge - "Priejūras kempings" :) Tik su orų mums nepasisekė, t.y. nepasisekė man, ne nepavyko pasidegint :) Poilsiui ir žaidimams oras buvo pakenčiamas, o man nereikėjo vaikų saugot nuo saulės :))


Taigi, liepos 27 anksti ryte išvažiavom. Grižom liepos 31 laaabai vėlai vakare, tiksliau naktį. 

Maršrutas (1056 km): per Kauną - Klaipėdą - Šventąją - Liepoją - Jurkalnę - į Ventspilį, o grižom per Rygą.

Važiavo: 2 suaugę ir 4 vaikai (nuo 2,5 iki 7,5 m)

Išleista (be alkoholio ir suvenirų): 900 Lt. Iš jų:

- kuras - 240 Lt;

- 4 nakvynės kempinge palapinėje - 210 Lt;

- maistas - 300 Lt

- pramogos - 150 lt (iš jų Venspilio akvaparkas - 53 Lt (2,5 val visiems), 1 val važinėjimo mašinyte kempinge - 30 Lt, Rygos zoologijos sodas - 60 Lt ir kt)

Kas labiausiai paliko įspūdį? Nerealus griaustinis, sedėjimas džiakuzi po lietum ir Rygos zoologijos sode pirma karta gyvenime pamatyti paukščiai - flamingai:

Tai tiek faktų. Apie pačią kelionę tikiuosi parašysiu vėliau ;)

2 komentarai:

  1. Apie Jurmala as taip pat jokiu geru atsiliepimu neparasyciau - baisiai nepatiko.
    O va siuo marsrutu ir mes vaziavom - super :) Ir Ventspils, ir Ryga, ir Jurkalne, ir Liepoja. Visur yra ka paziuret. Ir nepalyginsi su musu apleistu Lietuvos pajuriu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Norėjau pasiteirauti, kaip nusprendžiat, ar keliauti su agentura ar savarankiškai? Kaip matau, išlaidos per daug nesiskiria, tik komfortas. Mes dažniausiai mėgstam į trumpas keliones vykti su agentūra - tokios būna nebrangios keliones, bet kokios įdomios ir paprastos!

    AtsakytiPanaikinti