Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2010 m. birželio 29 d., antradienis

Kelionė po Šiaurės Lenkiją 2010.06.24-26

Be kelionių neįsivaizuoju savo gyvenimo. Taip pat kaip ir be vaikų, šeimos, gėlių, svajonių ir kitų paprastų ir smagių dalykų. Ši kartą apie kelionę į Lenkiją per Jonines, kurios metu aplankėm senąsias bažnyčias, rūmus bei pilis. 

Maršrutas (1000 Km): Vyštytis - Goldap - Węgorzewo - Bartoszyce - Pienięzno - Braniewo - Fromborg - Elbląg - Shutowo - Krynica Morska - Elgląg - Magdeburgas - Gdanskas - Sopotas - Elbląg -  Orneta - Lizbark Warminski - Reszel - Sv. Lipka - Kętzyn - Gižycko - Olecko - Suwalki – Marijampolė

Ekipažas. Važiavome su 2 vaikais (2 m ir 6m). Vyresniam vaikui kelionė paliko daug įspūdžių, ypatingai kopimai į pilių ir bažnyčių bokštus. Su jaunėliu buvo sunkiau, ypač jį nešant į tuos bokštus stačiais sraigtiniais laiptais į maždaug 50 m aukštį :) Vietos mašinoj buvo daug, turėjom žaislų, maisto. Dažnai sustodavom ką nors apžiūrėti. Po miestelius keliaudavom su sketuku, į kurį kartais ir vyrensioji pretendavo :) Be to kelionę jiems palengvino labai ankstyvas išvažiavimas, nes jie miegojo mašinoj iki 10 val., o mes jau per tą laiką didžiąją kelio dalį pravažiavom. Sunkiau buvo antrą dieną, nes išvažiuojant iš Gdansko patekom į dideles spūstis, ir labai vėlai grįžom į kempingą. Tada ir teko ištverti didžiausią jų zyzimą, po kurio jau net šašlykų nenorėjau, iš karto nulūžau.

Nakvynės. Nakvynes kempinge Elbląg'e 4-viečiame kambaryje buvom užsakę iš anksto, prieš 3 savaites. Pats kempingas randasi ant upes kranto, pačiame mieste. Todėl pavadinčiau jį tranzitiniu, bet ne poilsiniu. Atvažiuoji, pernakvoji, ir išvažiuoji. Kamabarys 1 parai kainavo 120 Zl (apie 100 Lt), už mašiną mokėti nereikia. Kambaryje lovos viengulės, plačios. Sutilpo 4 suaugę ir 2 vaikais :) Už vaikus mokėti papildomai nereikėjo.  Kambaryje yra kriauklė, šaldytuvas, puodeliai su lėkšutėm, televizorius, drabužių spintą, stalas. Kempingas nedidelis, tvarkingas, su tualetais, dušais, virtuvele (su visa reikiama įranga: puodais, virduliu).

Išlaidos - 650 Lt, iš jų:

Kurui (rusiškam, ir tik 20 l lenkiško, kuris dar brangesnis už lietuvišką) - 250 Lt, maistui (be alkoholio) - 150 Lt, 2 nakvynės kempinge - 100 Lt, 

objektų lankymas - apie 150 Lt (164 Zl):

Fromborko rūmų bokštas - po 8 zl suaugusiems, už vaikus nereikėjo mokėt,

Malborko pilis - po 37 Zl suagusiems (su audiogidu), už vaikus nereikėjo mokėt,

Malborko pilies bokštas - po 8 Zl, už vaikus nereikėjo mokėt, 

Stutthofe - įėjimas nemokamai, už mašiną - 6 Zl,

Vilko guolis - po 12 Zl suaugusiems, 8 Zl už mašiną, 8 Zl lankstinukas,

Rescel'o pilies bokštas - po 3 Zl suaugusiems ir 2 Zl vyresniam vaikui,

Rescel'o bažnyčios bokštas - po 2 Zl suagusiems ir vaikams virš 6 m. ).

Už vaikus dažniausiai reikia mokėti nuo 7 metų.

Orai. 1 diena - lijo, vėjuota, šaltoka, 2 diena - apsiniaukę, bet nelabai šalta, į vakarą giedra, 3 diena - giedra, vėjuota. Temperatūra - 14 -20 C.

Bus daugiau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą