Turėk didelių sumanymų, bet džiaukis mažais malonumais.

Kelionės, vaikai, zumba, big data, slidinėjimas, gėlės, skanumynai, rankdarbiai ir kitos malonios smulkmenos.

Smagu, kad užsukot :)


2013 m. balandžio 9 d., antradienis

„VYSTYKLŲ DIENOS 2013“, 2013 m. balandžio 15–20 d., Vilnius (+ vystyklų turgus)




Vystyklai – šiuolaikiška, sveika, gražu.
Balandžio 15-20 d. Prieraišiosios tėvystės centras
 jau ketvirtą kartą kviečia į renginių ciklą – „Vystyklų dienos 2013“. „Vystyklų dienos 2013“ - tai viskas, ką jums reikia žinoti apie vystyklus: paskaitos ir susitikimai, mokymai apie vystyklų naudojimą, jų rūšis, vystymo ir rišimo būdus bei kitas natūralias kūdikių auginimo alternatyvas („Vystyklystės pradžiamokslis“, „Natūralioji kūdikių higiena“), veiks vystyklų siuvimo ir vėlimo dirbtuvėlės bei vyks neeilinis Vystyklų klubo susitikimas.



Visi renginiai Prieraišiosios tėvystės centre – ypatinga, šventine kaina ir nuotaika! (Žr. renginių programą žemiau).Balandžio 20 d. ciklą užbaigs smagi ir marga šventė Vilniaus mokytojų namų kiemelyje - „Vystyklų turgus“, kuriame šeimų laukią daug smagių konkursų ir atrakcijų, simbolinė lietuviško rekordo siekimo akcija „Mano Didysis Žaliasis Pervystymo Rekordas“, išankstinių konkursų nugalėtojų apdovanojimas. Didžiajame „Vystyklų turguje“ savo produkciją pristatys vystyklų gamintojai ir importuotojai, o mamos parduos, dovanos arba mainysis joms nebereikalingais dėvėtais vystyklais ir jų priedais Vystyklų mainų turgelyje. Didžiojo vystyklų turgaus programą bei kaip registruotis į Vystyklų mainų turgelį žr. žemiau.

Vykdydami akciją „Mano Didysis Žaliasis Pervystymo Rekordas“, organizatoriai, kaip ir pernai, solidarizuojasi su tarptautine Tikrų vystyklų savaitės iniciatyva (Real Diaper Week), kurią karūnuoja „Didysis medžiaginių vystyklų keitimas“ (Great Cloth Diaper Change) - renginys, kurio metu šeimos visame pasaulyje siekia pasaulio Gineso rekordo - daugiausia vienu metu pervystytų vaikų, ir šitaip atkreipia visuomenės dėmesį į medžiagines sauskelnes.

Daugiau informacijos jums gali suteikti renginio organizatorė:
Asta Buitkutė, mob. 861017097, el. p. manovystyklai@yahoo.com

Daugiau apie pasaulinio pervystymo rekordo siekimą: http://greatclothdiaperchange.com/


„VYSTYKLŲ DIENOS 2013“ PROGRAMA

Balandžio 15 d., pirmadienis

16 val. „Vystyklų dienų 2013“ atidarymas, A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius
Ateikite ir pabendraukite prie arbatos puodelio! Susitinka vystyklinės mamos ir žiniasklaidos atstovai, taip pat svečiuojasi šiuolaikinės močiutės, kurios pasakos, kaip su vystyklais augo jų vaikai ir kuo tai skiriasi nuo šiuolaikinės vystyklystės.

17.30 val. „Vystyklystės pradžiamokslis“, A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius
Ateikite ir susipažinkite su vystyklų naudojimo „ABC“! Planuojančios, besilaukiančios ar jau susilaukusios vaikų šeimos sužinos, kas yra daugkartiniai vystyklai, kodėl juos naudoti yra lengva ir sveika, kokios būna jų rūšys bei išmoks, kaip vystyti kūdikį. Speciali „Vystyklų dienų 2013“ kaina – 25 Lt žmogui. Ateinant dviese, kiekvienam paskaita kainuos tik po 20 Lt!

Balandžio 16 d., antradienis

12 val. „Vystyklų siuvimo dirbtuvėlės“, A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius
Ateikite ir pasisiūkite vystyklą patys! Kaip nesunkiai galima tai padaryti, parodys mamos Irmina ir Ieva. Speciali „Vystyklų dienų“ kaina – 25 Lt žmogui. Audinius reikės atsinešti savo, kiti siuvimo reikmenys į kainą įskaičiuoti. Daugiau informacijos – užsiregistravus. Vietų skaičius ribotas. Registruotis galima į antradienio arba trečiadienio grupę.

17.30 val. „Natūralioji kūdikių higiena, arba Mokomės naudotis tualetu“, A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius
Ateikite ir sužinokite, kaip auginti vaiką be sauskelnių ar sunaudojant jų kuo mažiau! Paskaitoje apie natūraliąją kūdikių higieną sužinosite, kaip atpažinti kūdikio norą tuštintis – tai būdas rūpintis vaikelio higiena, kuris įvairiose kultūrose praktikuojamas jau tūkstančius metų, tačiau šiais laikais beveik pamirštas Vakaruose. Speciali „Vystyklų savaitės“ kaina – 25 Lt žmogui. Ateinant dviese, kiekvienam paskaita kainuos tik po 20 Lt!

Balandžio 17 d., trečiadienis

12 val. „Vystyklų siuvimo dirbtuvėlės“, A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius
Ateikite ir pasisiūkite vystyklą patys! Kaip nesunkiai galima tai padaryti, parodys mamos Irmina ir Ieva. Speciali „Vystyklų dienų“ kaina – 25 Lt žmogui. Audinius reikės atsinešti savo, kiti siuvimo reikmenys į kainą įskaičiuoti. Daugiau informacijos – užsiregistravus. Vietų skaičius ribotas. Registruotis galima į antradienio arba trečiadienio grupę.

Balandžio 18 d., ketvirtadienis

11 val. Neeilinis „Mano vystyklų klubas“, A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius
Ateikite ir diskutuokite! Šventiniame Vystyklų klube kviečiame dalyvauti apskrito stalo diskusijoje šiomis temomis: „Būti šiuolaikine vystykline mama – iššūkis. Tiesa tai ar mitas?“ ir „Kuo šiuolaikinė vystyklystė skiriasi nuo mūsų mamų ir močiučių laikų?“. Diskusija nekainuoja, simbolinis arbatos mokestis – 3 Lt žmogui (į PTC paramos dėžutę).

Balandžio 19 d., penktadienis

11 val. „Vystyklų vėlimo dirbtuvėlės“, A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius
Ateikite ir sužinokite, kaip vilnos vėlimo subtilybes pritaikyti ruošiant vystyklų kraitelį! Savo asmenine patirtimi ir praktiniais įgūdžiais dalinsis mamos Jurga ir Jonė. Užsiėmimo kaina 25 Lt, medžiagos įskaičiuotos. Daugiau informacijos – užsiregistravus. Vietų skaičius ribotas.

DĖMESIO! Į visus šios savaitės renginius BŪTINA registruotis iki balandžio 12 d. el.paštu manovystyklai@yahoo.com arba tel. 8 610 17097. Registruojantis nurodykite vardą, pavardę, dalyvaujančių žmonių skaičių, telefono numerį ir el. pašto adresą.
Prieraišiosios tėvystės centro (A. Vivulskio g. 10a-10, Vilnius) patalpose būname be batų, todėl turėkite šiltas kojines arba šlepetes.


Baigiamasis „Vystyklų dienų“ renginys VYSTYKLŲ TURGUS 2013

Vilniaus mokytojų namų kiemelis, Vilniaus g. 39, Vilnius
Balandžio 20 d., šeštadienis, 12-17 val.


Viso renginio metu veiks Didysis Vystyklų turgus, o jame dar šurmuliuos jaukus Vystyklų mainų turgelis.

Didysis vystyklų turgus – didelis Lietuvos vystyklų gamintojų ir importuotojų asortimentas vienoje vietoje: galima palyginti skirtingus gaminius ir jų įsigyti, pamatyti vystyklų pasaulio naujoves. Turgaus metu prekiautojai žada nuolaidų, akcijų, konkursų, specialių pasiūlymų ir kitų malonių siurprizų.

Į Vystyklų mainų turgelį kviečiame pavasarį perkratyti savo vystyklų spintas ir pasidalinti nereikalingais vystyklais norinčias mamas. Vystyklų turgelyje galite apsikeisti, išmainyti, parduoti ar nusipirkti dėvėtų arba naujų, pačių mamų pasiūtų vystyklų.
Mamas, norinčias parduoti, atiduoti ar mainyti nenaudojamus vystyklus, kviečiame registruotis el. p. manovystyklai@yahoo.com arba tel. 861017097. Registracija vyksta iki 2013 m. balandžio 17 dienos.
Pratęskite vystyklų gyvenimą - tausosite gamtą, mažiau vartosite ir turėsite galimybę susigrąžinti bent dalį vystyklams išleistų pinigų.

VYSTYKLŲ TURGAUS PROGRAMA

12 val. Atidarymo žodis
12.30 val. Aprišamo vystyklo konkursas „Greitai, švelniai, tiksliai“
13 val. Pasunkintas aprišamo vystyklo konkursas „Naktis“
13.30 val. Išankstinių konkursų nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimas
14 val. Masinė vystyklų keitimo akcija „Mano Didysis Žaliasis Pervystymo Rekordas“
14.30 val. Vystyklų mėtymo į kibirą varžybos „Kas taikliausias?“
14.45 val. Specialus momentinis bendrovės „Jaunylis“ konkursas
15 val. Momentinis poezijos konkuras „Sueiliuoti vystyklai“
15.30 val. Prieraišiosios tėvystės centro sukurtų filmų apie vystyklystę peržiūra
16 val. Aprišamo vystyklo konkursas „Greitai, švelniai, tiksliai“
16.30 val. Pasunkintas aprišamo vystyklo konkursas „Naktis“
17 val. Vystyklų mėtymo į kibirą varžybos „Kas taikliausias?“
17 val. Padėkos žodis ir atsisveikinimas


DĖMESIO! „Vystyklų dienų“ dalyviai ir rėmėjai kviečia jus dalyvauti net keliuose išankstinuose konkursuose ir laimėti puikių vystyklinių dovanų! Daugiau informacijos čia.

1 komentaras: